Takuuvarma flunssan ja kuumeen nujertaja

Näin alkukeväästä on syytä pitää huolta omasta vastustuskyvystä, sillä vuodenvaihteen jälkeinen aika on juuri pahinta pöpöjen levittäytymisaikaa. Vitamiineja purkista ja muita ravintolisiä on hyvä syödä, mutta omaa vastustuskykyä voi pitää yllä myös luonnollisin keinoin. Kävi sitten niin että muutama päivä sitten iski aivan mahdoton kuuma ja flunssatauti. Koko nenä on poskionteloita myöten täysin tukossa ja jatkuva kurkunkutina vaivaa. Ei auttanut voivottelu vaan buranaa naamaan, ja päätin tehdä kaikkien aikojen antioksidanttipaukun!

Keitin muutaman ruokalusikallisen pakurikääpäjauhetta kattilassa. Pakurikääpä on Siperiassa ja todennäköisesti Suomessakin tuhansia vuosia käytetty rohdos, joka sisältää huiman määrän antioksidantteja. Pakurikääpä on lahottajasieni joka viihtyy erityisesti koivuissa. Metsässä samoillessa kannattaakin ottaa vesuri mukaan ja hakata koivusta pakuria irti. Samalla tulee tehtyä palvelus myös koivulle, sillä pakuri on vahva lahottaja, joka tappaa puun. Pakuripaloja tai jauhetta keitetään 15 minuuttia – tunti kattilassa kiehuvassa vedessä.

Eli siis kiehautin pakurit ja kaadoin siitä irronneen ruskeahkon liemen tehosekoittimeen. Sekaan heitin 300 grammaa jäisiä mustikoita, jotka ovat oman luontomme superfoodia. Sekoitin päälle, ja tuloksena syntyi aivan kamalan näköistä soossia, joka sai makunystyrät irvistämään, mutta nyt vuorokauden jälkeen tuntuu jo paljon energisemmältä olo. Suosittelen!

Ps. Viranomaiset ovat suuressa viisaudessaan kieltäneet pakurin myynnin ja “valmistuksen”. Kyllä meitä holhotaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: